Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
: , .

 

Ολοκληρώθηκε σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής η συζήτησης επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού: «Απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού και άλλες διατάξεις».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Σηφουνάκης, ο οποίος τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων της Επιτροπής, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις που αποσκοπούν στην βελτίωση και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, με ιδιαίτερη έμφαση στη διεύρυνση των δυνατοτήτων ανάπτυξης στις νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου, ευέλικτου τουριστικού προϊόντος που θα δίνει τη δυνατότητα σε ξενοδοχειακά καταλύματα που αναβαθμίζονται σε κατηγορία 4 ή 5 ή αστέρων και βρίσκονται σε εκτάσεις οικοπέδων μικρότερες των 50.000τ.μ. και έως 30.000τ.μ. να μπορούν να εκμισθώνουν ή να πωλούν μέρος τους, κάτω από συγκειμένους όρους και προϋποθέσεις. Σημειώνεται ότι σήμερα ο νόμος 4179/2013 παρέχει αντίστοιχη δυνατότητα πώλησης ή εκμίσθωσης - μέσω του νέου προϊόντος σύνθετο τουριστικό κατάλυμα - μόνο σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, που βρίσκονται σε οικόπεδα από 50.000τ.μ. και άνω, στερώντας ένα πολύτιμο εργαλείο εξασφάλισης σταθερής πελατείας και ρευστότητας σε όλο το νησιωτικό χώρο και βεβαίως το Β. Αιγαίου, που με την ισχύουσα αρτιότητα αποκλείεται.

Ο κ. Σηφουνάκης κατέθεσε προς την Υπουργό Τουρισμού και την πρόταση του Επιμελητηρίου Λέσβου, αλλά και αναφέρθηκε στις θέσεις της Περιφέρειας Αιγαίου και των Νησιών.

Η συνέχιση της συζήτησης και η ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής θα πραγματοποιηθεί κατά την έναρξη του β’ θερινού τμήματος, στο οποίο ο κ. Σηφουνάκης είναι επίσης μέλος.